Preguntes Freqüents Postgrau

SOL·LICITUD PER A VIURE A LA VILA

El període per a sol·licitar allotjament a Vila si ets estudiant de Màster o de Postgrau (el primer semestre) és al maig. Si vens a estudiar a la UAB al segon semestre (a partir de febrer), el període s’obre l’1 de novembre.

És molt fàcil! La sol·licitud es fa a través de la pàgina web. Clica a l’apartat RESERVA LA TEVA PLAÇA i emplena la sol·licitud amb les teves dades personals, les teves preferències de pis i les dates d’arribada i de sortida. També hauràs de fer un pagament de 170€ en concepte de fiança.

Has d’esperar que el Departament de Reserves d’estudiants de Master i Postgrau es posi en contacte amb tu per a informar-te sobre l’estat de la sol·licitud.

No. Has d’esperar a rebre la confirmació d’allotjament. L’adjudicació de places es fa segons l’arribada de les sol·licituds fins a completar el contingent total de places. La sol·licitud no és una reserva de pis.

Depèn del període en el qual facis la sol·licitud. Si sol·licites allotjament per al primer semestre (de setembre a gener), la confirmació la rebràs a partir del 15 de juny. Si sol·licites entrar al febrer, la rebràs un mes abans.

És un import que has de pagar com a garantia del compliment del contracte. En total s’han de pagar dues fiances. La primera és de 170€ i es paga al moment de fer la sol·licitud pel web. La segona fiança s’abona al moment de la signatura del contracte i el valor de l’import correspon a una mensualitat. Tingues en compte que la primera fiança NO és el pagament de la primera mensualitat.

Sí. Les dues fiances es retornen per transferència bancària al final de l’estada a Vila. El termini de devolució és a partir de 10 setmanes des de la data de finalització del contracte.

En aquest cas, has d’escriure ÚNICAMENT els vuit primers dígits del document, ja siguin lletres o números.

Sí. Introdueix el número d’identitat del document nacional del teu país, però marca passaport a la sol·licitud.

APARTAMENTS

ESTUDI SUPERIOR TIPUS Q

  • Modalitat individual
  • Modalitat compartida

APARTAMENT TIPUS T (3 persones)

  • Habitació individual
  • Habitació doble compartida

 

Sí, tots disposen de cuina i bany. La cuina està equipada amb microones, nevera, campana extractora i vitro ceràmica.

A Vila 2 (estudi superior tipus Q) els pisos estan totalment moblats i disposen d’equipament que inclou utensilis de cuina, tovalloles, roba de llit i coixí.

Els pisos tipus T no disposen de roba de llit ni utensilis de cuina. Es pot llogar per 14,52€ al mes.

A Vila 2 tens inclosa una neteja setmanal de l’apartament que inclou el canvi de llençols i tovalloles.

ABANS DE L’ARRIBADA

Per a signar el contracte és imprescindible el document d’identitat o passaport, fer el pagament del segon dipòsit amb targeta i les dades bancàries (si resideixes en la ZONA SEPA).

La carta d’acceptació és un document que et proporciona l’Àrea de Relacions Internacionals que indica que has estat acceptat/da a la UAB per a realitzar un Master o Postgrau.

La tarifa dels apartaments tipus Q té un preu fix mensual. El preu inclou el lloguer, les despeses d’aigua, llum, comunitat, neteja i el SAF de la UAB. Els pisos de Vila 1 només tenen els consums inclosos si signes un contracte per menys de 10 mesos. Si signes un contracte per 10 mesos, al preu del lloguer cal sumar-li les despeses de llum, aigua i comunitat.

Amb consums ens referim a l’aigua i la llum que gastis a l’apartament. Recorda que si la teva estada és inferior a 10 mesos, aquests consums tindran un preu fix.

Has de triar una de les següents opcions per a pagar el lloguer:

  • Compte bancari espanyol
  • Compte bancari internacional (només per a residents de la ZONA SEPA)
  • Pagar tota l’estada d’una vegada amb targeta (només si tens tarifa amb consums inclosos)

No acceptem pagaments en efectiu. Només podràs utilitzar la targeta si pagues l’estada completa d’una vegada, és a dir, en un únic pagament.

No, no es pot pagar el lloguer mes a mes.

Sí. Només hauràs d’avisar-nos que la teva arribada serà en cap de setmana per a poder preparar les claus del teu apartament. Podràs recollir-les en el taulell de Seguretat. Hauràs de passar per recepció el dilluns a primera hora per a formalitzar l’entrada i signar el contracte.

L’estada mínima és de 4 mesos i l’estada màxima és de 10 mesos.

Sí, però sempre hauràs d’avisar amb un mes d’antelació.

No si el motiu pel qual cancel·les és acadèmic. En el cas que el motiu no sigui acadèmic, perdries les dues fiances pagades.

No, el contracte només es pot signar de manera presencial en la recepció.

Fins al dia de l’arribada no sabràs a quin pis viuràs durant la teva estada a Vila.

No, la Llei de protecció de dades no ens permet proporcionar dades d’altres persones.

ESTADA A LA VILA

Has de dirigir-te a la recepció per a signar el contracte i fer el pagament de la fiança. Una vegada hagis signat, et donarem la clau i podràs instal·lar-te.

Sí, es diu International Support Service i està situat a la Plaça Cívica.

AL FINAL DE L’ESTADA

La renovació del contracte per al curs pròxim es fa el mes de maig i s’envia un formulari per mail. Hi ha dos períodes:

  1. Renovar al mateix pis
  2. Canviar de pis

Pots estendre el teu contracte màxim fins al 31/08. A partir d’aquesta data, si vols seguir hauràs d’haver renovat abans (al maig).

Sí, pots quedar-te durant juliol i agost. Abans de finalitzar el teu contracte, rebràs tota la informació al respecte.

El dia que marxis de Vila hauràs de deixar el pis en les mateixes condicions que quan vas entrar. Per tant, haurà de quedar net i recollit. Recorda, és molt important que no deixis cap objecte al pis ja que pot comportar un cost addicional durant la revisió de sortida. Al següent enllaç trobaràs més informació sobre com has de deixar el pis: 

Sí, el personal de manteniment realitzarà una revisió de sortida a cada pis per tal de comprovar que el pis es troba en les condicions òptimes per a garantir la devolució de les fiances. Per tant, amb l’objectiu d’evitar càrrec addicionals, és essencial deixar el pis tan net i recollit com sigui possible.

No, el pis ha de quedar completament buit. No obstant això, al final de juny s’habilitarà el servei de consigna de manera que puguis deixar les teves pertinences durant el mes de juny i recollir-les al setembre. Aquest servei té un cost de 3€ i pots deixar un màxim de 5 caixes o maletes. Hauràs d’indicar el teu nom i pis a les caixes i no podràs deixar cap electrodomèstic.

Aquest servei és només per a aquells/es residents que renovin el contracte. Si deixes les coses i no has renovat o cancel·les el contracte durant l’estiu, tindrà un cost de 150€ en concepte d’emmagatzematge.

Abans de marxar hauràs de venir a recepció a deixar el teu Claki, tot i que no estigui ple, i deixar un altre buit al pis. És molt important deixar-ne un al pis. En cas contrari, tindrà un cost de 5€.

Has de deixar-les netes abans de marxar. En cas de pèrdua, les tres bosses tenen un cost de 6€.

Abans de marxar de Vila hauràs de passar per recepció per entregar les claus del pis i de la bústia.

Finalitzada la vigència del contracte, si s’han complert fidelment els pactes i les obligacions que es deriven, Vila Universitària retornarà les fiances una vegada s’hagi fet la revisió del pis i s’hagin rebut les factures dels fluids pendents de cobrament. En cas de trobar qualsevol desperfecte o factures impagades, Vila Universitària retindrà tota o part d’aquestes segons correspongui.

Les fiances es mantindran d’un curs a un altre sempre que l’estudiant renovi el seu contracte. En cas que no es renovi, les fiances es tornaran per transferència bancària 8 setmanes després de la finalització del contracte.