Preguntes Freqüents Internacional

SOL·LICITUD PER A VIURE A LA VILA

El període per a sol·licitar allotjament a Vila és diferent segons el semestre en el qual vinguis a estudiar a la UAB. Si estudiaràs a la UAB durant el primer semestre, has de fer la sol·licitud a partir de l’1 de maig. En canvi, si els teus estudis comencen al segon semestre, el període de sol·licitud comença l’1 de novembre.

És molt fàcil! La sol·licitud es fa a través de la pàgina web. Clica a l’apartat RESERVA LA TEVA PLAÇA i emplena la sol·licitud amb les teves dades personals, les teves preferències de pis i les dates d’arribada i de sortida. També hauràs de fer un pagament de 170€ en concepte de fiança.

Has d’esperar que el Departament de Reserves internacionals es posi en contacte amb tu per a informar-te sobre l’estat de la sol·licitud.

No. Has d’esperar a rebre la confirmació d’allotjament. L’adjudicació de places es fa segons l’arribada de les sol·licituds fins a completar el contingent total de places. La sol·licitud no és una reserva de pis.

Depèn del període en el qual facis la sol·licitud. Si sol·licites allotjament per al primer semestre (de setembre a gener), la confirmació la rebràs a partir de l’1 de juny. En canvi, sí que emplenes la sol·licitud per al segon semestre (de febrer a juny), t’arribarà la confirmació a partir de 10 de gener. La confirmació la rebràs per mail.

És un import que has de pagar com a garantia del compliment del contracte. En total s’han de pagar dues fiances. La primera és de 170€ i es paga al moment de fer la sol·licitud pel web. La segona fiança s’abona al moment de la signatura del contracte i el valor de l’import correspon a una mensualitat. Tingues en compte que la primera fiança NO és el pagament de la primera mensualitat.

Sí. Les dues fiances es retornen per transferència bancària al final de l’estada a Vila. El termini de devolució és a partir de 10 setmanes des de la data de finalització del contracte.

En aquest cas, has d’escriure ÚNICAMENT els vuit primers dígits del document, ja siguin lletres o números.

Sí. Introdueix el número d’identitat del document nacional del teu país, però marca passaport a la sol·licitud.

APARTAMENTS

Pots sol·licitar fins a cinc tipus d’apartament diferents en habitació compartida o individual.

Habitació doble:

 • Pis de dues persones
 • Pis de tres persones
 • Pis de quatre persones
 • Pis de cinc persones

Habitació individual:

 • Pis de tres persones
 • Pis de cinc persones

Estudis:

 • Ús compartit (dues persones màxim)
 • Ús individual

 

La majoria de les places ofertes són en habitació compartida.

Sí, tots disposen de cuina i bany. La cuina està equipada amb microones, nevera, campana extractora i vitro ceràmica.

El pis està totalment moblat, però els apartaments NO disposen d’equipament. És a dir, no hi ha cap utensili de cuina, ni tovalloles, ni roba de llit, ni coixí. A Vila podràs llogar-ho per 14.52€ al mes. El matalàs de Vila mesura 1,90 x 80.

ABANS DE L’ARRIBADA

Per a signar el contracte és imprescindible el document d’identitat o passaport, fer el pagament del segon dipòsit amb targeta i les dades bancàries (si resideixes en la ZONA SEPA).

La carta d’acceptació és un document que et proporciona l’Àrea de Relacions Internacionals que indica que has estat acceptat/da a la UAB per a realitzar un intercanvi.

Sí, hi ha dos tipus de tarifes:

 • Tarifa amb consums inclosos: tindràs aquesta tarifa si la teva estada és inferior a 10 mesos. El preu inclou el lloguer, les despeses d’aigua, llum i comunitat. És un preu fix mensual.
 • Tarifa sense consums inclosos: aquesta serà la teva tarifa si la teva estada és de 10 mesos. Al preu de l’allotjament cal afegir els consums d’aigua, llum i comunitat.

 

Són totes les despeses derivades de la teva comunitat, com la neteja de les zones comunes, el servei de seguretat 24 hores, piscina, jardineria, ascensors, manteniment, etc. Aquestes despeses tenen un cost de 15€ + 21% d’IVA al mes.

Amb consums ens referim a l’aigua i la llum que gastis a l’apartament. Recorda que si la teva estada és inferior a 10 mesos, aquests consums tindran un preu fix.

Has de triar una de les següents opcions per a pagar el lloguer:

 • Compte bancari espanyol
 • Compte bancari internacional (només per a residents de la ZONA SEPA)
 • Pagar tota l’estada d’una vegada amb targeta (només si tens tarifa amb consums inclosos)

No acceptem pagaments en efectiu. Només podràs utilitzar la targeta si pagues l’estada completa d’una vegada, és a dir, en un únic pagament.

No, no es pot pagar el lloguer mes a mes.

Sí. Només hauràs d’avisar-nos que la teva arribada serà en cap de setmana per a poder preparar les claus del teu apartament. Podràs recollir-les en el taulell de Seguretat. Hauràs de passar per recepció el dilluns a primera hora per a formalitzar l’entrada i signar el contracte.

L’estada mínima és de 4 mesos i l’estada màxima és de 10 mesos.

Sí, però sempre hauràs d’avisar amb un mes d’antelació.

No si el motiu pel qual cancel·les és acadèmic. En el cas que el motiu no sigui acadèmic, perdries les dues fiances pagades.

No, el contracte només es pot signar de manera presencial en la recepció.

Fins al dia de l’arribada no sabràs a quin pis viuràs durant la teva estada a Vila.

No, la Llei de protecció de dades no ens permet proporcionar dades d’altres persones.

ESTADA A LA VILA

Has de dirigir-te a la recepció per a signar el contracte i fer el pagament de la fiança. Una vegada hagis signat, et donarem la clau i podràs instal·lar-te.

Sí, es diu International Support Service i està situat en la Plaça Cívica.

AL FINAL DE L’ESTADA

Si ets estudiat de grau, el dia 30 de juny a les 12:00 h del migdia finalitzarà el teu contracte.

Sí, pots quedar-te durant juliol i agost. Abans de finalitzar el teu contracte, rebràs tota la informació al respecte.

El dia que marxis de Vila hauràs de deixar el pis en les mateixes condicions que quan vas entrar. Per tant, haurà de quedar net i recollit. Recorda, és molt important que no deixis cap objecte al pis ja que pot comportar un cost addicional durant la revisió de sortida. Al següent enllaç trobaràs més informació sobre com has de deixar el pis: 

Sí, el personal de manteniment realitzarà una revisió de sortida a cada pis per tal de comprovar que el pis es troba en les condicions òptimes per a garantir la devolució de les fiances. Per tant, amb l’objectiu d’evitar càrrec addicionals, és essencial deixar el pis tan net i recollit com sigui possible.

Sí. L’equip de manteniment vindrà a casa teva per veure com tens el pis i t’explicarà en quines coses es fixen ells a l’hora de fer les revisions de sortida “oficials”. No obstant, has de tenir en compte que NO és una revisió de sortida, simplement t’informaran sobre com ha de quedar el pis quan marxis. Per tal de concertar una d’aquestes revisions, haureu d’estar atents al nostre Instagram ja que tota la informació és publicarà allà.

Abans de marxar hauràs de venir a recepció a deixar el teu Claki, tot i que no estigui ple, i deixar un altre buit al pis. És molt important deixar-ne un al pis. En cas contrari, tindrà un cost de 5€.

Has de deixar-les netes abans de marxar. En cas de pèrdua, les tres bosses tenen un cost de 6€.

Abans de marxar de Vila hauràs de passar per recepció per entregar les claus del pis i de la bústia.