Preguntes Freqüents Grau

ABANS D’ARRIBAR A VILA

Durant el mes de juliol s’obre el període per fer la sol·licitud de plaça a Vila a través de la pàgina web, a l’apartat “Reserva la teva plaça”. Les places s’assignen segons uns criteris establerts i al mes d’agost surt la resolució. Les dates del període per fer les sol·licituds les anunciem durant el mes de juny al nostre web.

Si ets estudiant procedent de Batxillerat:

  • Nota d’accés a la universitat
  • Distància del teu domicili a la UAB
  • Si has obtingut Beca al batxillerat
  • Si tens german/es residint a Vila

Si procedeixes d’altres col·lectius, es farà un sorteig davant notari.

L’únic aspecte que es té en compte a l’hora d’organitzar els estudiants de grau per pisos és el sexe, no es valoren ni l’edat ni els estudis.

El primer any no es poden crear pisos mixtos. Existeix la possibilitat de fer un pis mixt, sempre i quan el pis quedi ple i es signi un document annex donant-ne conformitat. La composició dels pisos mixtes es dissoldrà en el moment que quedi una plaça lliure, si els components no s’encarreguen de buscar una altra persona per a que torni a quedar complet.

Es paguen dues fiances: la primera de 170€ en el moment de formalitzar la sol·licitud de plaça i la segona en el moment de venir a signar el contracte. Aquesta última té un import equivalent al del lloguer de la plaça que has obtingut. Ull! No equival al primer mes de pagament! És fiança i es retornarà una vegada marxis de Vila juntament amb la primera.

A Vila, a part de pagar la base del lloguer, es paguen els consums i les despeses comunitàries:

El preu varia segons el consum i cada pis disposa de comptadors individuals. La facturació es fa mensualment en el cas de la llum i bimensual pel que fa a l’aigua. L’import total es divideix mensualment entre els residents del pis de manera proporcional.

El preu de la comunitat és de 15€ + IVA al mes per persona. Són totes les despeses referents a la neteja d’àrees comunes, servei de seguretat 24 hores, piscina, jardineria, ascensors, etc.

El pis està totalment moblat i la cuina disposa de nevera i microones. No inclou equipament de la llar, roba de llit ni estris de cuina. El matalàs fa 1.90 x 80cm. Oferim el servei de lloguer d’un pack que inclou roba de llit, tovalloles i estris de cuina amb un cost mensual de 12€ + IVA.

DURANT L’ESTADA

T’has de presentar a la recepció del SAF per formalitzar la matrícula i tindràs un preu especial per ser estudiant de la UAB.

AL FINAL DE L’ESTADA

La renovació del contracte pel curs vinent sol tenir lloc durant el mes de maig i es fa a través de l’app VilApp. Sol haver-hi tres períodes:

  1. Renovar en el mateix pis i plaça
  2. Canviar de pis amb un grup d’amics
  3. Canviar de pis de forma individual

Si ets estudiat de grau, el dia 30 de juny a les 12:00 h del migdia finalitzarà el teu contracte.

Sí, pots quedar-te durant juliol i agost. Abans de finalitzar el teu contracte, rebràs tota la informació al respecte.

El dia que marxis de Vila hauràs de deixar el pis en les mateixes condicions que quan vas entrar. Per tant, haurà de quedar net i recollit. Recorda, és molt important que no deixis cap objecte al pis ja que pot comportar un cost addicional durant la revisió de sortida. Al següent enllaç trobaràs més informació sobre com has de deixar el pis: 

Sí, el personal de manteniment realitzarà una revisió de sortida a cada pis per tal de comprovar que el pis es troba en les condicions òptimes per a garantir la devolució de les fiances. Per tant, amb l’objectiu d’evitar càrrec addicionals, és essencial deixar el pis tan net i recollit com sigui possible.

No, el pis ha de quedar completament buit. No obstant, a finals de juny s’habilitarà el servei de consigna de manera que puguis deixar les teves pertinences durant el mes de juny i recollir-les al setembre. Aquest servei té un cost de 3 euros i pots deixar un màxim de 5 caixes o maletes. Hauràs d’indicar el teu nom i pis a les caixes i no podràs deixar cap electrodomèstic.

Aquest servei és només per aquells residents que renovin el contracte. Si deixes les coses i no has renovat o cancel·les el contracte durant l’estiu, tindrà un cost de 150€ en concepte d’emmagatzematge.

Sí. L’equip de manteniment vindrà a casa teva per veure com tens el pis i t’explicarà en quines coses es fixen ells a l’hora de fer les revisions de sortida “oficials”. No obstant, has de tenir en compte que NO és una revisió de sortida, simplement t’informaran sobre com ha de quedar el pis quan marxis. Per tal de concertar una d’aquestes revisions, haureu d’estar atents al nostre Instagram ja que tota la informació és publicarà allà.

Abans de marxar hauràs de venir a recepció a deixar el teu Claki, tot i que no estigui ple, i deixar un altre buit al pis. És molt important deixar-ne un al pis. En cas contrari, tindrà un cost de 5€.

Has de deixar-les netes abans de marxar. En cas de pèrdua, les tres bosses tenen un cost de 6€.

Abans de marxar de Vila hauràs de passar per recepció per entregar les claus del pis i de la bústia.

Finalitzada la vigència del contracte, si s’han complert fidelment els pactes i les obligacions que se’n deriven, Vila Universitària retornarà les fiances un cop s’hagi fet la revisió del pis i s’hagin rebut les factures dels fluids pendents de cobrament. En cas de trobar qualsevol desperfecte o factures impagades, Vila Universitària retindrà tota o part d’aquestes segons pertoqui.

Les fiances es mantindran d’un curs a un altre sempre que l’estudiant renovi el seu contracte. En cas que no es renovi, les fiances es tornaran per transferència bancària a l’octubre, per ordre alfabètic, tan aviat com es rebin les lectures reals de l’aigua i la llum i s’hagi fet la revisió de sortida.