Vila Universitària UAB

Energies renovables, l’aposta de la Vila

Energies Renovables a Vila amb Aura Energia

Comencem a treballar amb Aura Energia, una companyia elèctrica basada en fonts d’energies renovables.

Aquest any hem renovat la nostra ISO, i un dels objectius marcats és ser més sostenibles i que la nostra activitat tingui un menor impacte al medi ambient. Comencem per apostar per les energies renovables en el nostre consum elèctric.

En aquesta línia hem canviat la companyia elèctrica amb la que treballàvem per Aura Energia. Disposa de certificacions de qualitat i gestió mediambiental, en concret la ISO 9001: 2008 i la 14001: 2014, les que garanteixen que tots els procediments interns estan auditats per entitats externes.

A més fomenten el desenvolupament de l’energia verda, per això, només comercialitzen energia 100% d’origen renovable.

Consum basat en energies renovables

Moltes de les empresa de llum continuen fent servir fonts d’energia provinents de combustibles fòssils, però les comercialitzadores de llum amb energia renovable són el futur. Aquest és el cas de la comercialitzadora elèctrica Aura Energia, que únicament proporciona tarifes de llum provinent de fonts 100% renovables.

Es tracta d’un consum basat en fonts d’energia netes, les que produeixen un impacte molt baix o nul al medi ambient. Es troben al planeta en una quantitat il·limitada o amb una gran capacitat de regeneració pel no s’extingiran en el temps.

El principal avantatge és que no emeten gasos d’efecte hivernacle, pel que contribueixen a frenar l’escalfament global.

A més, tenen factors socials  i econòmics beneficioses per les societats que les desenvolupen: afavoreix la innovació i desenvolupament tecnològic, redueix la dependència dels països sense reserves de combustibles fòsils (petroli o gas) i estimula la creació de llocs de treball.

Quines energies renovables existeixen

Al llarg de la historia de la civilització, les energies més utilitzades han sigut aquelles no renovables. El que ens hauria de fer reflexionar, ja que a l’actualitat existeixen alternatives energètiques que ens permeten seguir disposant de llum però sense hipotecar el nostre futur.

Es pot parlar d’electricitat provinents d’una única font d’energia o d’un mix de les mateixes. Les energies renovables que existeixen avui dia són:

Energies renovables que fem servir a Espanya

L’energia renovable més eficient a Espanya és l’eòlica, seguida per la hidràulica i la solar. Amb un 18.20%, un 7% i 5.20€ de la producció respectivament.

A l’any 2017 el 33.7% de la producció energètica provenia de les fonts d’energia renovables. No obstant, no és una bona notícia del tot, ja que al 2016 fou el 40.80%.

Està clar que estem força lluny de ser un país sostenible a partir d’energies netes, per això ens sumem a una companyia que ens permet posar el nostre granet de sorra per aconseguir ser-ho.

 

L’origen de la energia és important, però també fer un consum responsableEt deixem aquí alguns consells per reduir el consum elèctric.