Vila Universitària UAB

El que has de saber abans de venir: consells d’estudiants veterans a novatos/es

Estudiants veterans

Ja has aconseguit localitzar als teus companys i/o companyes de pis? (Si no és així, busca’ls/les a través del grup de Facebook VilaUAB 2019-2020).

 

T’expliquem uns quants consells per abans del teu primer dia a la Vila que ens han donat estudiants com tu:

Feu un grup de WhatsApp amb tots/es els/les integrants del pis. És súper pràctic i així podeu estar comunicats/des en tot moment!

– Molts/es estudiants donen el mòbil dels seus companys/es als pares perquè es quedin més tranquils 🙂

Parleu abans de venir per veure qui porta que. No cal que cadascú porti una escombra, una fregona, una torradora, plats, paelles, coberts, i mil productes de neteja… Què en faràs de 5 escombres a casa? No estàs en un torneig de Quidditch… És millor parlar-ho abans d’arribar, i així us evitareu portar/comprar coses innecessàries.

A més, si cadascú porta coses diferents, tindreu més espai i a l’hora de netejar i recollir serà més fàcil!

 

Una vegada sigueu tots/es a la Vila…

Deixeu clars els horaris/torns de neteja per evitar malentesos. Sembla una tonteria, però si abans de res decidit com us repartireu les tasques del pis cadascú adquireix una responsabilitat i tot anirà sobre rodes!

El mateix amb les escombraries: organitzeu els cubells per reciclar i els torns de baixar les escombraries. Et recordem que deixar les bosses de brossa davant de la porta del teu pis per “baixar-la més tard” és motiu de penalització econòmica, no te la juguis!

Compartiu despeses. Si tu portes un producte de neteja, quan s’acabi, que el compri una altra persona, i així fins que tothom hagi col·laborat.

Feu la compra conjunta. Hi ha pisos que compren tots/es junts/es i comparteixen, per exemple, la sal, l’oli, la llet, pasta, arròs. Hi ha altres pisos que no comparteixen el menjar, però que van a comprar junts amb cotxe per compartir despeses, o que demanen la compra per internet i així es reparteixen les despeses d’enviament.

Seieu, parleu. La comunicació clara i sincera és la clau per una bona convivència. Si us molesta alguna cosa, no passa res per parlar-ne.

 

Aquests són consells que anem sentint que any rere any es repeteixen entre la comunitat vilatana, així que ja estàs avisat/da!

 

“Al cap i a la fi, els/les compis de pis són la teva segona família, respecteu-vos i comuniqueu-vos amb claredat, arribeu a acords, feu plans junts, estimeu-vos molt, i tindreu la millor experiència universitària de la vostra vida!” Alexandra, ex-vilatana.